Ben je zwanger ? Proficiat !

En nu aan het uitzoeken wat je juist allemaal nodig hebt?


Elk gezin heeft zo zijn eigen gewoontes en noden, dus elke baby-uitzet ziet er mogelijk iets anders uit. Ik gebruik steeds m'n eigen babyervaring tijdens het uitdenken en ontwerpen van nieuwe collecties. Daarin vind ik het fijn om te werken rond multi-inzetbare artikelen, of items met een langere termijn. De allereerste collectie is ontstaan met een kleutertje van 2,5 en  een baby van enkele maanden oud in mijn werkkamertje. Ondertussen zijn we 9.5 jaar later en een gloednieuwe dochter rijker die ons zeker en vast weer een nieuwe kijk zal geven op de wondere wereld van babyspulletjes.


Hieronder geef ik je graag mee wat ikzelf best wel handig vind als mama :)


1) Tetradoeken

Als eerste absolute musthave: een grote stapel kleine tetradoeken, want die kan je op zo veel momenten gebruiken.
Waarvoor gebruiken wij ze zoal? To name but a few:
Als afdroogdoekje om na een badje de plooitjes van je baby droog te deppen, om moedermelk op te vangen bij te hevige toeschietreflex, om schaduw te maken in de auto bij lage zon, voor over de schouder van mama of papa om eventuele teruggeefmomentjes op te vangen, om onder het hoofdje te leggen in de kinderwagen. Een grote tetradoek is dan weer super handig als lakentje, zomers dekentje of inbakerdoek.
Naar de tetradoeken

2) Relax hoes

Een relax of wipstoeltje is het eerste "stoeltje" waar je baby in kan zitten/liggen. We vinden het vaak leuk om onze baby in de relax bij ons te zetten tijdens het werken of tijdens het eten. Waarom juist die hoes? Omdat een ongelukje zo snel is gebeurd en je de hoes dan gewoon in de was kan zwieren of omdat je relax er ondertussen al wat afgeleefd uitziet en er dan ineens weer helemaal in het nieuw staat.
Naar de relax hoezen

3) Aankleedkussen hoes

Bij het luier verversen of bij het aankleden na een badje is het gewoon veel aangenamer om op een zachte hoes te liggen dan een koude plastic. En ook hier is een ongelukje snel gebeurd. Meer dan 1 hoes is hier dus geen overbodige luxe ;)
Naar de aankleedkussen hoezen

4) Baggy broekjes

Bij het stapeltje kleertjes vind ik het baggy broekje zeker en vast een aanradertje :) Het is een heel aangenaam modelletje zonder strakke rekker, knoopjes of rits. De brede boord zit comfortabel rond de buik en we werken steeds met zachte stoffen met hoog aaibaarheidsgehalte. Voor zij die kiezen voor wasbare luiers: dit modelletje is de ideale partner want past ook rond die iets dikkere luierkontjes.
Naar de broekjes

5) Autostoel hoes & voetenzak

Je verlaat het ziekenhuis allicht met een autostoel in de hand. Handig voor dit stoeltje zijn de autostoelhoezen (wij zijn duidelijk fan van wasbare hoezen ;) ) maar ook een gezellig voetenzakje. Wist je dat onze voetenzakjes zowel in een 3-punts als een 5-punts autostoeltje passen? Tijdens koude winteravonden is het ook heel erg fijn om dit slaapzakje in de relax te gebruiken, maar ook in de kinderwagen of de wieg zorgt dit voor een cozy nestje. En wanneer je baby uit de groep 1 autostoel is gegroeid rits je de bovenkant er van af en gebruik je de onderkant gewoon verder als buggy-inlegger!
Naar de autostoel hoezen & voetenzak

6) Slaapzak

De meeste creches vragen tegenwoordig dat je een slaapzakje meebrengt voor de dutjes. Je zal dus mogelijk meer dan 1 exemplaar nodig hebben. Wij hebben slaapzakjes voor koudere nachten (met wattine in verwerkt) of een dunner exemplaar dat ook een handige opening heeft in de rug, waardoor je deze ook in de autostoel kan gebruiken. (Blijft je kleintje even logeren maar haal je hem/haar terug op wanneer het al wat later is, dan kan je je baby met slaapzak en al gewoon in de autostoel zetten. Meer kans op verder slapen.)
Naar de slaapzakken

7) Dekentjes

Absoluut fan van! Het wiegformaat gebruik je niet alleen in bed, maar neem je overal mee: in de kinderwagen, de buggy, de zetel, de auto,...
Naar de dekentjes

8) Grote tetra badcape

Onze grote tetra badcape! We denken graag lange termijn, dus kozen voor een groot formaat. Daardoor kan hij lekker lang mee! (Onze zonen van 10 en 12 nemen hun badcape nog steeds mee naar het zwembad). Ik zei al dat we absoluut fan zijn van dekentjes. Deze tetra badcape is door de aangenaam zachte stof tegelijk het ideale wikkeldekentje.
Naar de badcapes