Als moeder en vader zijn we gepassioneerd door het maken van een positieve impact op de wereld waarin we leven, en de manier waarop we die achterlaten voor onze kinderen en die van hen. Daarom zijn al onze producten duurzaam en eerlijk.

 

Duurzame kwaliteit

Kwaliteit is de sleutel. Onze kledingstukken zijn ontworpen om uniek, kleurrijk en comfortabel te zijn, en gemaakt om jarenlang mee te gaan. We kiezen ervoor om te werken met stoffen van hoge kwaliteit die bestand zijn tegen veel (oh zo veel!) rondjes in de wasmachine en niet gestreken hoeven te worden om er goed uit te zien.

Draag je mundo melocotón-items vaak en geef ze dan door, verkoop ze of bewaar ze totdat je er weer verliefd op wordt.

Invest once, love forever.

Ethisch gemaakt

We zijn er trots op samen te werken met fijne Europese partners die onze waarden van transparantie en respect delen.

Door hen regelmatig te bezoeken, hebben we met elk van hen warme persoonlijke relaties opgebouwd. Op deze manier zorgen we ervoor dat elk product van mundo melocotón ethisch wordt gemaakt in fatsoenlijke werkomstandigheden, door mensen die een eerlijke vergoeding voor hun werk ontvangen.

We zouden het niet anders willen.

Long-lasting quality

Quality is key. Our garments are designed to be unique, colourful and comfortable, and made to last for years to come. We choose to work with high quality fabrics that withstand many (oh so many!) rounds in the washing machine and don’t need to be ironed to look good.

Wear your mundo melocotón items often and then pass them on, sell them, or keep them until you fall in love with them again. Invest once, love forever.

Ethically  made

We are proud to work with fine European partners who share our values of transparency and respect.

By visiting them regularly, we have established warm personal relationships with each of them. This way, we make sure that every mundo melocotón product is ethically made in decent working conditions, by people who receive a fair remuneration for their work. We wouldn’t have it any other way.

100% made in Europe 

Continue verbetering

Elke dag zijn we bezorgd over de impact van ons bedrijf op het milieu en de mensen die betrokken zijn bij ons productieproces.
Deze verantwoordelijkheid houdt ons te allen tijde alert, omdat het ons uitdaagt om continu te verbeteren.

We zetten ons o.a. in voor lokaal werken waar mogelijk, afval verminderen waar we kunnen en voortdurend op zoek te gaan naar duurzamere manieren van werken.

Preloved

We zijn altijd blij om onze kleding op tweedehands platforms te zien verschijnen. We zijn trots om te zien dat ze van broer naar zus en van het ene gezin naar het andere gaan. Wist je dat studies aantonen dat het verlengen van de levensduur van een T-shirt met slechts 3 extra maanden de koolstof-, water- en afvalvoetafdruk al met 5 tot 10 procent vermindert?
Stel je de impact voor van geliefde items die een glimlach op 2 of zelfs meer blije gezichten hebben gebracht :)

Bewuste keuzes

Wij zijn van mening dat de mode-industrie het veel beter zou moeten doen, en we zijn vastbesloten om deel uit te maken van die verandering door deze te helpen stimuleren. Daarom kiezen we ervoor om onze slow fashion kleding duurzaam en eerlijk te produceren.

Door onze ogen wijd open te houden en grondig te onderzoeken, maken we bewuste keuzes en investeren we in het inkopen van steeds duurzamere materialen, het upgraden van onze productietools om efficiënter te zijn, enz.

In de afgelopen 10+ jaar hebben we een sterke band opgebouwd met onze leveranciers en confectieateliers. We werken alleen met vertrouwde partners waarvan we weten dat ze net zo toegewijd zijn aan onze ethische en duurzame waarden. De meeste van hen zijn kleine of familiebedrijven zoals wij, die zaken doen om een eerlijk inkomen te verdienen.

Er is vertrouwen opgebouwd, terwijl we samen blijven leren en evolueren.


Omdat we zo'n sterke persoonlijke band hebben met onze ateliers, zien we van dichtbij dat ze op een ethische manier werken. Omdat we onze productie graag dichtbij houden, zorgen de Europese normen ervoor dat alle arbeiders en naaisters met respect worden behandeld, eerlijk worden betaald en goed worden beschermd.

Door samen te werken als gelijkwaardige partners, zijn we allemaal zeer toegewijd aan het maken van een positieve impact op de planeet en de mensen.